Westerbork Radio Telescoop schittert in Heel Nederland Kijkt Sterren

Dwingeloo, 27 november 2014

Het heelal, misschien wel een van de meest tot de verbeelding sprekende thema’s. Bij ASTRON hebben wij dagelijks te maken met dit thema en zijn er vele vragen die wij beantwoord willen krijgen. Buiten ASTRON is dit ook een geliefd gespreksonderwerp en daarom zendt omroep MAX op 3 december 2014 om 21:25 het unieke live-event Heel Nederland Kijkt Sterren uit op NPO1.

De hoofdrol voor dit programma gaat naar de Westerbork Radio Telescoop, vanuit deze prachtige locatie zullen Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling de kijker meenemen op een bijzondere ruimtereis tussen hemel en aarde.

Tijdens het live-event zullen meerdere deskundigen aan het woord komen, waaronder onze staf astronoom Joeri van Leeuwen. De kijker komt meer te weten over wat ASTRON eigenlijk doet en er zullen verschillende verschijnselen in het heelal besproken worden. De kijker ziet onder andere hoe mysterieuze zwarte gaten ontstaan en er wordt uitgelegd wat onze astronomen nou eigenlijk zien met de radio telescoop in Westerbork.

Daarnaast komen er nog andere onderwerpen aan bod, hoe en wanneer werden de eerste sterren, Melkwegen en planeten gevormd. En wordt de zoektocht naar buitenaards leven besproken. Na het zien van dit unieke programma weet iedereen welk spektakel zich iedere dag weer boven onze hoofden afspeelt.

Het programma wordt woensdag 3 december vanaf 21:25 live uitgezonden op NPO 1.